‘sport’ massages zijn er voor iedereen met spieren! Iedereen heeft spieren en met een reden, ze zijn een belangrijk onderdeel van je lichaam en dagelijks functioneren. Logisch dus dat je er zuinig op moet zijn. Er zijn diverse soorten sport massages.

Na inspanning kunnen spieren los gemasseerd worden. Dit helpt bij het afvoeren van afvalstoffen en stimuleert het herstel. De herstel periode neemt hierdoor af en is volledig herstel sneller bereikt. Met inspanning worden niet alleen sportieve prestaties bedoeld, ook zwaar lichamelijk werk of lang in dezelfde houding werken is ook inspanning voor de spieren.
Na een blessure periode kost het vaak veel inspanning van je spieren om weer terug in je oude ritme te komen. Je spieren zullen dankbaar reageren op goede ondersteuning.

Ook voor er een inspanning/sportprestatie geleverd moet worden kan een massage waardevol zijn. Spieren worden beter voorbereid op de inspanning/prestatie die ze moeten gaan leveren. Echter vervangt een massage nooit de warming up, de massage kan het beste toegepast worden voorafgaand aan de warming up. De juiste voorbereiding draagt ook weer bij aan een kortere herstelperiode.

Mensen die fibromyalgie hebben zijn vaak al een lange periode onderweg met doktersbezoeken en fysiotherapeuten om verlichting van de pijn te kunnen vinden. Een sportmasseur is dan niet het eerste waar je aan denkt. Toch is het de zeker de moeite waard om het een kans te geven in de strijd tegen de pijn. Het resultaat verschilt per persoon maar ik heb er mooie resultaten mee bereikt.

Gun je spieren onderhoud, ze zullen er dankbaar op reageren!


*Massages kunnen na telefonisch overleg aan huis/op locatie worden gegeven, voor de kosten kunt u de prijslijst raadplegen.

*De eerste keer dat u komt zal er eerst een intake gesprek (gratis) plaatsvinden, hierbij zal ik gegevens van u vragen om tot het beste behandelplan te komen.