Een klachtgerichte massage kan voor veel verschillende klachten/aandoeningen geschikt zijn. Denk hierbij aan spanningsklachten, vastzittende spieren door verkeerde (werk) houding, stress gerelateerde klachten, hernia, fybromylogie, ziekte van Lyme, slijtage bij gewrichten, stijve onderrug, verkorte hamstrings, frozen shoulder, scoliose, stijve spieren door beenlengteverschil of diverse soorten problemen met kramp.

Met deze klacht gerichte massages pak ik spierspanningen, spierverhardingen en blokkades aan. Soms kan de klacht niet (direct) verholpen worden, zoals klachten die met het skelet te maken hebben of chronische klachten. De gevolgen van deze klachten kan ik vaak wel verlichten. Op het moment dat er in je lichaam ergens een schakel niet goed meer functioneert slaat dat over op de andere schakels. Met als reactie daarop dat de spieren eromheen overbelast kunnen raken of niet meer kunnen ontspannen. Dit is slechts één van de voorbeelden waar deze massage geschikt voor is.

Voor en tijdens de behandeling zal ik ook kijken naar wat de oorsprong van de klacht kan zijn ( als dat onbekend is), eventueel met behulp van een functieonderzoek. Indien nodig kan ik ervoor kiezen om niet te behandelen/masseren omdat het beter is eerst langs de huisarts te gaan. Na de behandeling geef ik eventueel tips en/of oefeningen mee die je eenvoudig thuis zelf kan uitvoeren. Hiermee kan je het effect van de massage maximaal verlengen of voorkomen dat de klacht terugkomt.

Afhankelijk van de klacht gebruik ik neutrale massageolie die hypoallergeen is, een basis olie eventueel aangevuld met etherische olie of ik gebruik de F.I.T. professional care massageolie.

*Massages kunnen na telefonisch overleg aan huis/op locatie worden gegeven, voor de kosten kunt u de prijslijst raadplegen.

*De eerste keer dat u komt zal er eerst een intake gesprek (gratis) plaatsvinden, hierbij zal ik gegevens van u vragen om tot het beste behandelplan te komen.